Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η μεγάλη μέρα του πολέμου...

Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα των εκάστοτε υπουργών ή υφυπουργών, και κυρίως των δεύτερων. Το όνομα λοιπόν του μανώλη όθωνα (δεν είναι typo το ονοματεπώνυμο με μικρά) δεν μου ήταν γνωστό μέχρι πριν λίγη ώρα που διάβασα για την σημερινή του συνέντευξη στον Real FM. Αυτός λοιπόν ο όθωνας τυγχάνει να είναι υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ  (όχι προγνωστικών ποδοσφαίρου αλλά προστασίας του πολίτη ντε!) στην παρούσα κυβέρνηση.



Κατά την διάρκεια της συνέντευξης αυτής ο υφυπουργός, αναφερόμενος στα γεγονότα της 29ης Ιουνίου, μίλησε περί «μεγάλης μέρας του πολέμου», κάνοντας λόγο για απολύτως λογική και ισορροπημένη απάντηση της αστυνομίας μπροστά στον κίνδυνο που είχε να αντιμετωπίσει.

Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας τα έχω ήδη περιγράψει και σχολιάσει σε προηγούμενο άρθρο. Δεν θα επαναλάβω αυτά που ήδη είναι γνωστά πια σε όλους μας, αφού τόνοι πληροφοριών έχουν ήδη κυκλοφορήσει τόσο σε άρθρα όσο και σε φωτογραφίες και βίντεο μέσω του διαδικτύου όλη την περασμένη εβδομάδα. Τα ερωτηματικά λοιπόν για τα γεγονότα της ημέρας εκείνης, αλλά και των προηγουμένων ημερών έχουν λυθεί, τουλάχιστον σε όσους έχουν επιλέξει την δημοκρατική ενημέρωση και όχι την ενημέρωση των χουντοκαναλιών και των παπαγάλων τους.

Μετά την σημερινή όμως συνέντευξη του υφυπουργού, πολλώ μάλλον και τις δηλώσεις στην Βουλή του πολιτικού προϊσταμένου του, ίδιου του υπουργού δηλαδή, προκύπτουν μερικά νέα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης.

Υφυπουργέ, θα ρωτήσω ευθέως. Βρισκόμαστε σε πόλεμο; Κρίνοντας από την δήλωσή σου, προφανώς βρισκόμαστε σε πόλεμο. Αλλά δεν μας λες ποιες είναι οι εμπόλεμες παρατάξεις. Θα πρέπει κι αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Γιατί πολύ φοβάμαι πως οι εμπόλεμες παρατάξεις είναι η κυβέρνησή σου με τον στρατό των ΜΑΤ που μας στέλνεις κάθε φορά σε αγαστή συνεργασία με τους «μπαχαλάκηδες» και ο ειρηνικός λαός που διεκδικεί "ψωμί παιδεία ελευθερία" από την άλλη. Το πρόβλημα είναι όμως πως αν όντως έχουμε αυτές τις δύο εμπόλεμες παρατάξεις, τότε με δικαιώνεις πλήρως στην εκτίμηση που έκανα προχθές πως αυτό που έχουμε απέναντί μας δεν είναι μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά μία δημοκρατικά εκλεγμένη χούντα.

Υφυπουργέ, έχεις καταλάβει ποιο έργο σου έχουμε αναθέσει ως λαός; Διότι ο λαός σε έστειλε στην πολυθρόνα που κάθεσαι, παρότι δείχνεις να το έχεις ξεχάσει. Ο λαός είναι αυτός που ψήφισε αυτή την κυβέρνηση των ψεύτικων υποσχέσεων και προγραμμάτων και των αντίθετων πράξεων και σε έστειλε εκεί για πολύ συγκεκριμένες πράξεις. Εσύ κι ο πολιτικός σου προϊστάμενος, όπως και όλη η παρούσα κυβέρνηση, καθίσατε στις καρέκλες που σας διορίσαμε για συγκεκριμένη δουλειά, αλλά εσείς κάνετε τα ακριβώς αντίθετα. Ξέρεις τι κάνουμε στους υπαλλήλους που δεν κάνουν την δουλειά που τους αναθέτουμε; Τους απολύουμε, αν δεν παραιτηθούν πρώτα μόνοι τους από ευθιξία.

Υφυπουργέ, με τις δηλώσεις σου βαδίζεις σε επικίνδυνα μονοπάτια. Μια παροιμία λέει πως όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Η χρήση της λέξης «πόλεμος» όταν αναφέρεσαι στο ξύλο και στα δακρυγόνα που έσπειραν τα ΜΑΤ σε αθώους και ειρηνικούς πολίτες, εκτός αν την ανακαλέσεις άμεσα, σημαίνει την κυβερνητική παραδοχή της πλήρους κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος στην χώρα μας, και άρα την τυπική ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Εσύ και οι πολιτικοί σου προϊστάμενοι είστε σίγουροι για αυτά που λέτε;

Ως πολίτης αυτής της χώρας, δεν περιμένω απαντήσεις φυσικά στα παραπάνω. Μόνο την ειρηνική σας παραίτηση. Άμεσα.