Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

SOPA... όπου νά 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες

Stop Online Piracy Act. Τέσσερις λέξεις που απειλούν το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε σήμερα. Ένα νομοσχέδιο που ελοχεύει τον κίνδυνο να γίνουμε θύματα στεγνής και σκληρής λογοκρισίας τύπου Κίνας, Συρίας και Ιράν. Μία πράξη εναντίον της ελευθερίας του λόγου σε όλο τον πλανήτη.




Αν θέλετε να μάθετε μερικά πράγματα για το SOPA δείτε το παρακάτω video.


Το internet τα τελευταία χρόνια, με την όλο και μεγαλύτερη διάδοσή του, αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία διάδοσης πληροφορίας για όλους όσους προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο τι ακριβώς είναι αυτό που συμβαίνει γύρω του, να πείσουμε τον κόσμο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά, να σηκωθεί στα πόδια του και να πάρει τις ζωές του πίσω από τους τραπεζίτες και τα κυβερνοτσιράκια τους που μας κυβερνούν.

Αν το SOPA περάσει τελικά, αυτό το post δεν θα μπορείτε να το διαβάσετε. Γιατί το SOPA δεν έχει στην πραγματικότητα να κάνει με την απαγόρευση της πειρατείας υλικού που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα. Έχει να κάνει με την πλήρη λογοκρισία όλου του περιεχομένου που ενοχλεί την καθεστηκυία τάξη με την πρόφαση της διάδοσης υλικού που παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία.

Ψάξτε το. Διαδώστε το. Σταματήστε το. Μας αφορά όλους. Μην τους αφήσουμε να μας φιμώσουν.