Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Λέμε ΟΧΙ στις καταργήσεις σχολείων!

Ε να! Εγώ κάτι τέτοια πολύ τα χαίρομαι! Έτσι πρέπει να οργανωθούμε!!!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ & ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ήδη από πρόπερσι το Υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε την κατάργηση χιλιάδων σχολικών μονάδων. Ήταν το πρώτο ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών μας να μορφώνονται και αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του Καλλικρατικού σχολείου.


Η εξέλιξη αυτή δεν αφορά μόνο οικονομικούς λόγους. Εντάσσεται στη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης, την ανακήρυξη της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, που υλοποιεί την αποφασιστική διάσπαση του όποιου ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τη διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών, την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, και όλων των υπολοίπων εργαζομένων στα σχολεία, την ακόμα περαιτέρω μείωση των προσλήψεων τους.

Στο δήμο μας έχουν ήδη συγχωνευτεί δημοτικά σχολεία που συστεγάζονταν, στα οποία φοιτούν και μαθητές από τον οικισμό των Ρομά και από το ίδρυμα Χατζηκώστα. Μειώθηκαν τμήματα, ενώ αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα με ταυτόχρονη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Τώρα προχωρούν στην εισήγηση - πρόταση για την κατάργηση του 2ου Γυμνασίου Χαλανδρίου.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην άμεση υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, στέλνοντας τα παιδιά από μία γειτονιά του Χαλανδρίου σε άλλες, φορτώνοντας επιπλέον μαθητές σε άλλες σχολικές μονάδες, την στιγμή που κτιριακά το συγκρότημα του 2ου μπορεί και εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών του. Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη πρόταση οδηγεί στην επιδείνωση των συνθηκών εκπαίδευσης και στα 1ο και 4ο Γυμνάσιο που θα απορροφήσουν τους μαθητές του 2ου  τα οποία δεν έχουν την αντίστοιχη υποδομή. Ταυτόχρονα, στερεί μία μεγάλη και αναπτυσσόμενη γειτονιά του Χαλανδρίου από ένα σχολείο της.

Η εξέλιξη αυτή δεν αφορά μόνο τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων σχολείων! Η κατάργηση σχολείων θα συνεχιστεί και θα γενικευτεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αφορά εμάς στο σύνολο μας, σε τι σχολείο πάνε και τι μαθαίνουν τα παιδιά μας.
Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων, για:
  • Να μην κλείσει κανένα σχολείο!
  • Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.
Σας καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ενωσης Γονέων το Σάββατο 1/12/12 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου στις 12:00.

Για το λόγο αυτό αναβάλλονται όλες οι δραστηριότητες του Συλλόγου το Σάββατο 1/12/12.